A b√≠r√≥s√°gon k√≠v√ľli ad√≥ss√°grendez√©ssel √∂sszef√ľggŇĎ inform√°ci√≥k

A B3 TAKAR√ČK Sz√∂vetkezet a term√©szetes szem√©lyek ad√≥ss√°grendez√©s√©rŇĎl sz√≥l√≥ 2015. √©vi CV t√∂rv√©ny √©s annak v√©grehajt√°s√°ra vonatkoz√≥ rendeletek alapj√°n az al√°bbi √°ltal√°nos t√°j√©koztat√°st ny√ļjtja az Ad√≥ss√°grendez√©ssel √©rintett √ľgyfelei, tov√°bb√° ad√≥st√°rs/ak √©s mell√©kk√∂telezettek (amennyiben a 2015.√©vi CV. tv. elŇĎ√≠r√°sai szerinti felt√©telek bek√∂vetkeztek 2016.09.30-ig) r√©sz√©re.

√Āltal√°nos t√°j√©koztat√≥

Az √ľgyint√©z√©s helysz√≠ne/postac√≠m

A B3 TAKAR√ČK Sz√∂vetkezet fi√≥kh√°l√≥zata

Postacím:

8444 Szentg√°l,

FŇĎ u. 30.

A b√≠r√≥s√°gon k√≠v√ľli ad√≥ss√°grendez√©ssel √∂sszef√ľggŇĎ inform√°ci√≥k

Az √ľgyint√©z√©s folyamat√°t a vonatkoz√≥ jogszab√°lyoknak megfelelŇĎen az al√°bbiak szerint r√©szletezz√ľk, illetve a r√©szletes szab√°lyokat az al√°bbi linkre kattintva is el√©ri:

http://are.mhk.hu/
http://www.magancsodvedelem.hu/

Az ad√≥ss√°grendez√©s kezdem√©nyez√©s√©nek k√∂telezŇĎ tartalmi elemei, a k√©relemhez csatoland√≥ iratok, nyilatkozatok t√°j√©koztat√≥ja¬†innen t√∂lthetŇĎ le.

A csŇĎdv√©delemi elj√°r√°shoz sz√ľks√©ges nyomtatv√°nyok √©s kit√∂lt√©si √ļtmutat√≥:

A Hitelint√©zet a hi√°nytalanul kit√∂lt√∂tt dokument√°ci√≥s csomag igazolt √°tv√©tel√©tŇĎl sz√°m√≠tott 8 napon bel√ľl √≠r√°sban nyilatkozik, amennyiben fŇĎhitelezŇĎnek tekinti mag√°t.

Az ad√≥ss√°grendez√©s kezdem√©nyez√©s√©hez sz√ľks√©ges formanyomtatv√°nyokat √©s kit√∂lt√©si √ļtmutat√≥kat 2015.09.01 √©s 2016.01.01. k√∂z√∂tt nyomtatott form√°ban is rendelkez√©sre bocs√°tja a Hitelint√©zet az √ľgyfelek r√©sz√©re √ľgyf√©lszolg√°lati irod√°j√°ban, azt k√∂vetŇĎen pedig kiz√°r√≥lag elektronikusan lesznek let√∂lthetŇĎek a Hitelint√©zet honlapj√°n a 16/2015. IM rendelet 4. ¬ß. (2) bekezd√©s√©ben foglaltaknak megfelelŇĎen.

Felh√≠vjuk Tisztelt √úgyfeleink figyelm√©t, hogy a Hitelint√©zet fŇĎhitelezŇĎi minŇĎs√©g√©ben a b√≠r√≥s√°gon k√≠v√ľli ad√≥ss√°grendez√©si meg√°llapod√°s l√©trej√∂tt√©vel √∂sszef√ľggŇĎ koordin√°ci√≥s √©s adminisztr√°ci√≥s - feladatai ell√°t√°s√°√©rt az ad√≥st√≥l √©s az ad√≥st√°rsakt√≥l √∂sszesen 30 000 forint postai √©s t√°vk√∂zl√©si k√∂lts√©g√°tal√°nyra jogosult. A k√∂lts√©g√°tal√°ny hat√°ridŇĎben t√∂rt√©nŇĎ megfizet√©s√©nek elmulaszt√°sa eset√©n az ad√≥ss√°grendez√©si elj√°r√°s sikertelen, az √ľgy iratait a Csal√°di CsŇĎdv√©delmi Szolg√°latnak (tov√°bbiakban: CsSz) tov√°bb√≠tja a Hitelint√©zet.¬†
 

A jogszab√°ly alapj√°n a csŇĎdv√©delmi bejelent√©sben √©rintettek k√∂r√©re vonatkoz√≥ hat√°ridŇĎk

a) az Elsz√°mol√°si tv. 13. ¬ß (1) bekezd√©se alapj√°n a 2015. √°prilis 30. napi elsz√°mol√°si hat√°ridŇĎvel √©rintett fogyaszt√≥k eset√©ben 2015. okt√≥ber 31. napja - amennyiben a hitelszerzŇĎd√©s, p√©nz√ľgyi l√≠zingszerzŇĎd√©s k√©sŇĎbb ker√ľl felmond√°sra, akkor az errŇĎl sz√≥l√≥ √©rtes√≠t√©s k√©zhezv√©tel√©tŇĎl sz√°m√≠tott 60 nap -,

b) az Elsz√°mol√°si tv. 13. ¬ß (2) bekezd√©s√©ben eml√≠tett √ľgyletekn√©l a 2015. szeptember 30. napi elsz√°mol√°si hat√°ridŇĎvel √©rintett fogyaszt√≥k eset√©ben az elsz√°mol√°s k√©zhezv√©tel√©tŇĎl sz√°m√≠tott 60 nap, - amennyiben k√©sŇĎbb ker√ľl felmond√°sra a hitelszerzŇĎd√©s vagy a p√©nz√ľgyi l√≠zingszerzŇĎd√©s, akkor az errŇĎl sz√≥l√≥ √©rtes√≠t√©s k√©zhezv√©tel√©tŇĎl sz√°m√≠tott 60 nap -,

c) a 2015. √©vi CV. t√∂rv√©ny 104. ¬ß (2) bekezd√©s szerinti esetekben eml√≠tett szem√©lyek eset√©ben a fizet√©si felsz√≥l√≠t√°s k√©zhezv√©tel√©tŇĎl sz√°m√≠tott 60 nap,

d) amennyiben az Elsz√°mol√°si tv. vagy a K√ļri√°nak a p√©nz√ľgyi int√©zm√©nyek fogyaszt√≥i k√∂lcs√∂nszerzŇĎd√©seire vonatkoz√≥ jogegys√©gi hat√°rozat√°val kapcsolatos egyes k√©rd√©sek rendez√©s√©rŇĎl sz√≥l√≥ 2014. √©vi XXXVIII. t√∂rv√©ny alapj√°n a p√©nz√ľgyi int√©zm√©ny vagy a fel√ľgyeleti √©s fogyaszt√≥v√©delmi jogk√∂r√©ben elj√°r√≥ Fel√ľgyelet polg√°ri peres elj√°r√°st ind√≠tott, az elj√°r√°sban hozott b√≠r√≥s√°gi hat√°rozat jogerŇĎre emelked√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 60 nap.
 

A hitelezŇĎk bejelentkez√©s√©vel √∂sszef√ľggŇĎ tudnival√≥k

Az ad√≥ss√°grendez√©si elj√°r√°s befogad√°s√°r√≥l a CsSz √≠r√°sban √©rtes√≠ti ad√≥st, a fŇĎhitelezŇĎt, az ismert hitelezŇĎket √©s - ha a rendelkez√©s√©re √°ll√≥ adatok szerint az ad√≥s ellen v√©grehajt√°si elj√°r√°s van elrendelve - a v√©grehajt√°st foganatos√≠t√≥ hat√≥s√°got, illetve b√≠r√≥s√°gi v√©grehajt√≥t. Ezen t√°j√©koztat√°s hi√°nyban a hitelezŇĎ a CsSz honlapj√°n t√°j√©koz√≥dhat a megindult ad√≥ss√°grendez√©si elj√°r√°sokkal kapcsolatban. HitelezŇĎi ig√©ny√©t a jogszab√°lyban megjel√∂lt hat√°ridŇĎ betart√°sa mellett k√∂teles megtenni.

Panaszkezelés

Panasza eset√©n ide kattintva tud √ļtmutat√°st kapnia panaszkezel√©si elj√°r√°sr√≥l.


A fŇĎhitelezŇĎ az ad√≥s k√∂telezetts√©gszeg√©se vagy az elj√°r√°s folytat√°s√°nak akad√°lya eset√©n halad√©ktalanul √©rtes√≠ti a CsSz illet√©kes ter√ľleti szerv√©t.

Amennyiben a MAGYAR TAKAR√ČKSZ√ĖVETKEZETI HITELINT√ČZET ZRT. nem minŇĎs√ľl fŇĎhitelezŇĎnek, √ļgy a 2015. √©vi CV. t√∂rv√©ny elŇĎ√≠r√°sainak megfelelŇĎen √©rv√©nyes√≠ti hitelezŇĎi ig√©ny√©t az ad√≥ss√°grendez√©si elj√°r√°s keret√©ben.

A b√≠r√≥s√°gon k√≠v√ľli ad√≥ss√°grendez√©si elj√°r√°sokban a felek k√∂z√∂tti az egy√ľttmŇĪk√∂d√©s √©s kapcsolattart√°s rendj√©rŇĎl sz√≥l√≥ szab√°lyzat itt¬†√©rhetŇĎ el.