Fogyasztóvédelem

Tisztelt √úgyfel√ľnk!


A B3 TAKAR√ČK Sz√∂vetkezet kiemelten fontosnak tartja, hogy √úgyfelei a p√©nz√ľgyeik int√©z√©se sor√°n a d√∂nt√©sek meghozatal√°hoz sz√ľks√©ges inform√°ci√≥kat el√©rhess√©k, √©s √≠gy k√∂r√ľltekintŇĎen, √°tgondoltan √©s fizetŇĎk√©pess√©g√ľknek megfelelŇĎen d√∂ntsenek p√©nz√ľkrŇĎl.


FOGYASZT√ďK T√ĀJ√ČKOZTAT√ĀSA
Fogyaszt√≥nak minŇĎs√ľl a szakm√°ja, √∂n√°ll√≥ foglalkoz√°sa vagy √ľzleti tev√©kenys√©ge k√∂r√©n k√≠v√ľl elj√°r√≥ term√©szetes szem√©ly. √Ėn, amennyiben ig√©nybe veszi a B3 TAKAR√ČK Sz√∂vetkezet b√°rmely, lakoss√°gi √ľgyfelekre vonatkoz√≥ szolg√°ltat√°s√°t, azokr√≥l t√°j√©koz√≥dik, vagy azokra vonatkoz√≥ aj√°nlatot kap, fogyaszt√≥nak minŇĎs√ľl. Fogyaszt√≥k eset√©n Takar√©ksz√∂vetkezet√ľnk k√ľl√∂n√∂s gondot ford√≠t a teljes k√∂rŇĪ, r√©szletes √©s k√∂z√©rthetŇĎ t√°j√©koztat√°sra a szerzŇĎd√©sk√∂t√©st megelŇĎzŇĎen, valamint a szerzŇĎd√©ses kapcsolat fenn√°ll√°s√°nak eg√©sze alatt is.
Honlapunkon √Ėn megtal√°lhatja a term√©keink szerzŇĎd√©ses felt√©teleit √©s kond√≠ci√≥it, koll√©g√°ink pedig b√°rmely fi√≥kunkban - nyitvatart√°si idŇĎben - k√©szs√©ggel rendelkez√©s√©re √°llnak, amennyiben k√©rd√©se mer√ľl fel.
Fontosnak tartjuk, hogy a t√°rsadalomban fogyat√©kkal √©lŇĎk csoportjait az ig√©nyeiknek megfelelŇĎ m√≥don szolg√°ljuk ki. A B3 TAKAR√ČK Sz√∂vetkezet √°ltal alkalmazott gyakorlat kialak√≠t√°sa sor√°n figyelembe vessz√ľk a Fel√ľgyelet aj√°nl√°s√°t a fogyat√©kos √ľgyfelekkel kapcsolatos b√°n√°sm√≥dr√≥l.

HA PANASZA VAN
A B3 TAKAR√ČK Sz√∂vetkezet az √úgyfeleivel a vit√°s k√©rd√©seket b√©k√©s √ļton t√∂rekszik rendezni. Amennyiben √Ėn a B3 TAKAR√ČK Sz√∂vetkezet, vagy b√°rmely munkat√°rsa elj√°r√°s√°t kifog√°solja, panaszt ny√ļjthat be, melyrŇĎl r√©szletes t√°j√©koztat√°st tal√°l honlapunk Panaszkezel√©s men√ľpontja alatt.
A panasz megt√©tel√©nek joga alapvetŇĎ fogyaszt√≥i jog, a B3 TAKAR√ČK a panasz befogad√°s√°√©rt, kivizsg√°l√°s√°√©rt √©s megv√°laszol√°s√°√©rt az √ľgyf√©llel szemben k√ľl√∂n d√≠jat nem sz√°m√≠t fel, √©s biztos√≠tja, hogy az √ľgyfelet semmilyen h√°tr√°ny ne √©rje panasz megt√©tele miatt.

HASZNOS INFORM√ĀCI√ďK
P√©nz√ľgyi d√∂nt√©sei meghozatal√°ban √Ėnt seg√≠theti a Magyar Nemzeti Bank P√©nz√ľgyi Fogyaszt√≥v√©delmi K√∂zpontj√°nak honlapja, ahol az al√°bbi programok is megtal√°lhat√≥k:¬†

 

Tov√°bbi t√°j√©koztat√°st tal√°l a Magyar Nemzeti Bank honlapj√°n, a P√©nz√ľgyi B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet honlapj√°n, az EgyenlŇĎ B√°n√°sm√≥d Hat√≥s√°g honlapj√°n, a bet√©tek biztos√≠totts√°g√°val pedig az Orsz√°gos Bet√©tbiztos√≠t√°si Alap honlapj√°n.
B√≠zunk benne, hogy t√°j√©koztat√°sunk, √©s a fenti eszk√∂z√∂k haszn√°lata hozz√°seg√≠ti √Ėnt a tudatos, √°tgondolt √©s √©rdekeit legink√°bb szolg√°l√≥ p√©nz√ľgyi d√∂nt√©sekhez.

 

Etikai √ľgyf√©l-t√°j√©koztat√≥

Etikai √ľgyf√©l-t√°j√©koztat√≥

 

K√©rdŇĎ√≠v a fogyat√©kkal √©lŇĎ √úgyfelek egyenlŇĎ es√©lyŇĪ hozz√°f√©r√©s√©nek biztos√≠t√°s√°r√≥l

K√©rdŇĎ√≠v a fogyat√©kkal √©lŇĎ √úgyfelek egyenlŇĎ es√©lyŇĪ hozz√°f√©r√©s√©nek biztos√≠t√°s√°r√≥l

A k√©rdŇĎ√≠vet azzal a c√©llal alak√≠tottuk ki, hogy Sz√∂vetkezeti Hitelint√©zet√ľnk felm√©rhesse¬†fogyat√©kkal √©lŇĎ √ľgyfeleink azon ig√©nyeit, amelyekkel biztos√≠that√≥ az √°ltalunk k√≠n√°lt p√©nz√ľgyi term√©kekhez, szolg√°ltat√°sokhoz val√≥ egyenlŇĎ es√©lyŇĪ hozz√°f√©r√©s.
A¬†k√©rdŇĎ√≠v kit√∂lt√©se √∂nk√©ntes alapon, anonim m√≥don t√∂rt√©nik, ez√©rt k√©rj√ľk, ne t√ľntesse fel nev√©t, vagy b√°rmely azonos√≠t√≥ adat√°t!
A k√©rdŇĎ√≠v nyomtatott form√°ban el√©rhetŇĎ √©s leadhat√≥ b√°rmely fi√≥kunkban.