Fundamenta Lakáskassza

Fiókhálózatunkban is elérhetőek a Fundamenta megtakarítási termékei magánszemélyek, társasházak, lakásszövetkezetek, önkormányzatok számára. A Fundamenta megtakarítások széles körben felhasználhatóak különböző lakáscélokra, ezért szinte valamennyi hitelintézeti lakáscélú hitelkonstrukcióhoz kapcsolódhatnak, mint például új vagy használt lakásvásárlási hitelhez, építési hitelhez, bővítési hitelhez, felújítási illetve energiatakarékosságot eredményező korszerűsítési hitelhez.

 

MIT KELL TUDNI A LAKÁS-ELŐTAKARÉKOSSÁGRÓL?

Miért éri meg a Fundamenta lakásszámlát választani?

•              Kisebb összegű, de rendszeres megtakarítás segítségével számos lakáscélt tud megvalósítani.

•              A megtakarításokat az állam 30% -kal, legfeljebb évi 72 000 Ft értékben támogatja.

•              Egy Fundamenta lakásszámlával akár 8 millió Ft is rendelkezésére állhat

A megtakarítási idő végén forint alapú lakáskölcsön igényelhető, már évi fix 3,9% (referencia THM 5,25%) kamattal.

Többszörözze meg a rendelkezésére álló összeget!

Tudta? A közeli hozzátartozói részére kötött szerződések egy közös lakáscél megvalósítására is felhasználhatóak, így Ön megtöbbszörözheti a lakásszámla előnyeit! Egy négytagú család esetén, ha minden családtagra köt szerződést, a szerződéses összeg a 32 000 000 Ft-ot is elérheti.

Mikor érdemes takarékoskodni?

HA...

•              ...első lakása megvásárlását tervezi,

•              ...a jövőben házat vagy lakást szeretne cserélni,

•              ...jelenlegi otthonát szeretné felújítani, átalakítani, korszerűsíteni,

•              ...gyermekei jövőjéről szeretne gondoskodni,

•              ...lakásszövetkezeteknek és társasházaknak, amelyek a közös tulajdonban lévő épületrészek, felújítását, korszerűsítését tervezik.megtakarított összeghez állami támogatás kapcsolódik, könnyen igazíthatóak a megvalósítani kívánt lakáscélhoz.

 

FONTOS!

A törvény előírásai szerint a megtakarítási idő után egy 3 hónapos, ún. kiutalási időszak következik. Ügyfeleinket levélben értesítjük arról, milyen célra, mikor és milyen módon használhatják fel a rendelkezésükre álló összeget.

Amennyiben az időpont nem megfelelő az Ön számára, vagy nincs aktuális lakáscélja, számos megoldás közül választhat. Kérheti a lakáskölcsön rendelkezésre tartását, megemelheti a szerződéses összeget, de lehetőség van hosszabb, több éves, akár 10 éves futamidőre módosítani a szerződést. A lakáskölcsön és/vagy a saját rész kifizetése a kiutalást követően történhet meg.

A lakáscélú felhasználás mind az állami támogatás, mind pedig a kölcsön igénybevételéhez előfeltétel, így azt minden esetben igazolni kell.

A lakáskölcsön érvényes díjait a mindenkor érvényes és hatályos Díjtáblázat tartalmazza.

A Díjtáblázatban szereplő díjakon kívül a kölcsönigénylőt terhelik a kölcsön igénylésekor felmerülő egyéb költségek, így különösen

•    tulajdoni lap hiteles másolatának földhivatali díja,

•    közjegyzői díj, értékbecslés, jelzálogbejegyzés díja-előírásuk esetén.

Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000,- Ft. A 821. számú módozat (4 év 4 hónap) állami támogatással együtt számított EBKM értéke 10,56%; az állami támogatás nélkül számított EBKM érték: -0,72%.

A jelen tájékoztatóban megjelölt EBKM érték a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján került megállapításra, havi 20.000,- Ft folyamatos betételhelyezést feltételezve.

 

FUNDIMINI GYEREKSZÁMLA

Ismered már a lakáselőtakarékosság előnyeit?

•              Megtakarításaidat az állam a befizetéseid 30%-ával, de legfeljebb évi 72 000 Ft-tal támogatja*.

•              Kamatadó-mentes befektetési forma, egyes megtakarításokra akár évi 10,56%-os garantált hozam (az állami támogatás nélkül számított EBKM érték: -0,72%) is elérhető.

•              Forint alapú lakáskölcsön igényelhető a megtakarítási idő után, évi fix 3,9%-os (referencia THM 5,25%) kamattól**.

•              Az összeg felhasználható új és használt ingatlan vásárlásra, házépítéshez és számtalan más lakáscélra.

•              Egy családban több szerződés is köthető. A közeli hozzátartozóid részére kötött szerződések egy közös lakáscél megvalósítására is felhasználhatóak, így megtöbbszörözheted a lakásszámla előnyeit!

Alapozd meg gyermeked jövőjét!

A FundiMini Gyerekszámla ötvözi a fenti előnyöket és plusz kedvezményeket kínál a hosszútávon gondolkodó szülők számára.

Új programunk megoldás azoknak, akik időtálló befektetést keresnek gyermekük lakáscéljainak megvalósításához.

Miért érdemes FundiMini Gyerekszámlát nyitni?

•              Ajándék FundiMini - Az Okospersely®: ezzel a hasznos játékkal gyermeke szórakozva tanulja meg a takarékoskodás alapjait.

•              Hűségbónusz: A kedvezménnyel érintett szerződésekre az állami támogatáson és kamatokon túl, bónuszként a szerződéses összeg 0,5 % -t is jóváírjuk, a megadott feltételek teljesülése esetén.

•              Kamatprémium: Az első szerződésen a kiutalási feltételek elérésekor érvényben lévő Fundamenta termékek közül a legmagasabb betéti kamat és az első szerződés tarifa szerint betéti kamatának különbségét írjuk jóvá (a kamatprémium maximális összege legfeljebb az első szerződés szerződéses összegének 10%-a lehet.

Milyen feltétekkel elérhetőek a kedvezmények és a FundiMini Okospersely®?

•              A szerződés kedvezményezettje 14. életévét be nem töltött gyermek,

•              a szerződő FundiMini Gyerekszámlát nyit és a szerződés szerinti havi megtakarítás összege legalább 9.900,- Ft. és

•              a számlanyitási díj és az első havi megtakarítás befizetésre került.

 

A termékekről és akciókról érdeklődjön fiókjainkban, vagy keresse fel a fundamenta.hu weboldalt!