GINOP-8.3.1-16

Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitel

Tájékoztatjuk a tisztelt támogatást igénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent &#8222Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogram” című (GINOP-8.3.1-16 kódszámú) felhívás esetében a beérkezett pályázatok forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet, ezért a hitelkérelmek befogadását ideiglenesen szüneteltetjük.

A Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitel célkitűzése a KKV-k versenyképességének növelése, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességek megteremtése és bővítése. A Program célja olyan mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásainak támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán nem vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz.

A hiteltermék legfontosabb jellemzői:

-          A hitel kamata: 0%/év.

-          Hitelösszeg: minimum 1 millió Ft - maximum 600 millió Ft.

-          150 millió Ft hitelösszegig egyszerűsített bírálati eljárás.

-          A kereskedelmi banki gyakorlathoz képest enyhébb fedezeti elvárások.

 

Hitel típusa: beruházási hitel, illetve a beruházáshoz kapcsolódó készletbeszerzés.

A hitelfelvevők köre: egyéni vállalkozó, gazdasági társaság, szövetkezet.

Finanszírozott projektek megvalósítási helye: a hiteligénylő Magyarországon, de a Közép-magyarországi Régión kívül bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe.

Kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj: nem kerül felszámításra.

Futamidő: új ingatlan beruházás, felújítás, bővítés, korszerűsítés esetén: maximum 15 év; (új eszköz beszerzése esetén az eszköz Tao. szerinti amortizáció végéig).

Elvárt saját forrás mértéke: 10%.

A pályázat részleteiről további információkat olvashat az mfbpont.hu oldalon.