Pénzforgalmi bankszámláról lekötött betét

A lekötött betétszámlán elhelyezett összeg a legegyszerűbb rövid távú megtakarítási forma arra, hogy vállalkozása megtakarított pénzét kamatoztassa. A lekötött betétszámla nyitásának feltétele, hogy a számlatulajdonos rendelkezzen a B3 TAKARÉK Szövetkezetnél pénzforgalmi számlával.


Helyezze el vállalkozása megtakarított pénzét a B3 TAKARÉK-nál egyszeri vagy ciklikus lekötésben.

Egyszeri lekötés esetén a hirdetményben meghirdetett futamidőre kötheti le a betétet. A lejáratkor a tőke és a kamat összege átvezetésre kerül a fizetési számlájára.

Válassza a ciklikus lekötési formát, ha hosszabb időre tudja szabaddá tenni pénzeszközeit. A periódikusan ismétlődő lekötéskor nem kell a betétlejáratot figyelnie, a betét elhelyezésekor kérhető periodikus lekötés akár kamattal növelt összeggel, akár kamat nélkül, csak a tőke lekötése.

Csak a tőke újrakötése esetén a kamat összege jóváírásra kerül a megtakarítási betétszámlán. Kamat tőkésítéskor a betét lejáratakor a lekötési időszak után járó kamat hozzáíródik a tőkéhez, így a következő lekötési időszakra a lekötés már a kamattal növelt tőkeösszeggel történik.

A B3 TAKARÉK Szövetkezet fiókjaiban személyesen, valamint netbankon keresztül is lekötheti szabad pénzeszközeit. A fizetési számláról leköthető betéti összeg minimuma 100.000,-Ft. A betétet elhelyezheti 14 napra, 1 hónapra, lekötési időn belül fix kamatozással, valamint 3, 6 és 12 hónapra, a lekötési időn belül változó kamatozással. A lekötések sávos kamatozásúak.

A lekötés lejárati rendelkezését az alábbi módokon adhatja meg:

  • a tőke és a kamat összegének átvezetése a fizetési számlára
  • a tőke és a kamat összegének lekötése azonos feltételekkel
  • a tőke lekötése azonos feltételekkel, a kamat átvezetése a fizetési számlára

A lekötött összegből részösszeget kivenni nem lehet, lejárati idő előtti felvét csak betétfeltöréssel lehetséges.

A termék az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosított, továbbá azokat az OBA védőernyőjén felül a Takarék Garanciaközösség is védi. További részletek és feltételek a www.garanciakozosseg.hu oldalon találhatóak.

A bankszámlához kapcsolódó betétlekötések kamatait és kondícióit az alábbi hirdetményben érheti el:

A B3 TAKARÉK Szövetkezet passzív üzletági hirdetménye

További részletekért forduljon bizalommal bármely fiókunkhoz, vagy tekintse meg a vonatkozó Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) és az Üzletszabályzatot.