PénzSztár

Az immár harmadik alkalommal hirdetették meg a PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Versenyt.
A regionális középdöntők november 19-én kerülnek megrendezésre.

A legnagyobb hazai pénzügyi-gazdasági vetélkedő idei évada október 8-án indult, több mint 1000 négyfős középiskolás csapat részvételével. A TakarékBank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével megrendezett PénzSztár verseny fő célja, hogy játékos formában felmérje a diákok tudását, fejlessze pénzügyi kultúrájukat, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában. A győztes csapat tagjai 100-100 ezer forinttal és egy-egy okostelefonnal gazdagodnak.

Pénzsztár zsűriÚjdonság, hogy az idén biztosan lesz egy határon túli a legjobb 8 csapat között is, hiszen a szervezők úgy állították össze az egyes fordulók mezőnyét, hogy a határon túliak egészen az elődöntőig külön mérhetik össze a tudásukat. Az idei versenyre több mint 1000, egyenként négyfős csapat jelentkezett, köztük 953 magyarországi, 33 erdélyi, 20 vajdasági és 1 felvidéki team. Az októberi kétfordulós internetes előselejtező eredménye alapján a 19 hazai megyéből és Budapestről, illetve a határon túli magyarlakta területekről öt-öt - összesen 110 - csapat jutott be a megyei fordulókba.

A országszerte 22 helyszínen megrendezett selejtező eredménye alapján a 100 hazai csapatból 28, míg a 10 határon túliból 4 mehet tovább a november 19-i középdöntőbe. A hazaiak közül a budapesti és a megyei győztesek, illetve rajtuk kívül 6 régióból az oda tartozó 3-3 megye legjobb második helyezettje, a közép-magyarországi régióból pedig a budapesti és a Pest megyei 2. helyezett jutott tovább, míg a határon túliak közül a két helyszíni győztes és a két második helyezett csapat. A középdöntő a hazai csapatok számára a 7 magyarországi régióban lesz, míg a határon túliaknak egy budapesti helyszínen. Innen a legjobb 7 hazai és 1 határon túli csapat kap meghívást a december 3-i budapesti elődöntőbe, akik közül a legsikeresebb 4 team mérkőzhet meg egymással a december 17-i országos döntőben.

 pénzsztár versenyzők2015-ben a fődíjat a nyertes csapat minden tagjának járó, 100 ezer forint értékű TakarékBank bankkártya és a fő médiatámogató HVG által felajánlott egy-egy okostelefon jelenti, de a versenyzőket további értékes ajándékok és nyeremények is várják fordulóról fordulóra. A szervezők olyan tudásalapú szakmai díjakkal - továbbképzésekkel, tréningekkel, szakmai gyakorlatokkal és tanulmányutakkal - is készülnek a legjobb csapatok megjutalmazására, amelyek támogatják a verseny célját.