VEKOP-1.2.3-16

Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében Hitelprogram

Tájékoztatjuk a tisztelt támogatást igénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent &#8222Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében célú Hitelprogram” című (VEKOP-1.2.3-16 kódszámú) felhívás esetében a beérkezett pályázatok forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet, ezért a hitelkérelmek befogadását ideiglenesen szüneteltetjük

 

Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Pest megyében Hitel célkitűzése a KKV-k versenyképességének növelése, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességek megteremtése és bővítése. A Program célja olyan mikro-, kis- és középvállalkozások korszerű és kapacitásbővítő beruházásainak támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán nem vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz.

A hiteltermék legfontosabb jellemzői:

-          A hitel kamata: 0%/év.

-          Hitelösszeg: minimum 1 millió Ft - maximum 50 millió Ft.

-          Egyszerűsített bírálati eljárás.

-          A kereskedelmi banki gyakorlathoz képest enyhébb fedezeti elvárások.

Hitel típusa: éven túli lejáratú beruházási hitel korszerű, kapacitásbővítő gépi berendezések megvásárlásához

A hitelfelvevők köre: egyéni vállalkozó, gazdasági társaság, szövetkezet.

Finanszírozott projektek megvalósítási helye: a projekt Pest megyében valósul meg (a hiteligénylőnek Magyarországon, Pest megyében bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe van).

Kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj: nem kerül felszámításra.

Futamidő: a megvásárolt gépi berendezés amortizációs idejétől függően új eszköznél legfeljebb 7 év, használt eszköznél legfeljebb 5 év.

Elvárt saját forrás mértéke: 15%.

A pályázat részleteiről további információkat olvashat az mfbpont.hu oldalon.