1. Kezdőlap
  2. Lakosság
  3. Megtakarítások
  4. Megtakarítási Betétszámla

Megtakarítási Betétszámla

A Megtakarítási Betétszámla olyan megtakarítási célokat szolgáló konstrukció, melyhez fizetési bankszámla nem kapcsolódik, de betét helyezhető el változó kamatozással, egyszeri vagy folyamatos lekötési lehetőséggel.

A megtakarítási betétszámla megtakarítási céllal nyitott és vezetett számla, mely a számlatulajdonos szabad pénzeszközeinek időleges lekötés útján történő gyarapításra szolgál. A megtakarítási betétszámla tisztán betéti célú számla, ezért arról egyáltalán nem teljesíthetőek egyéb pénzforgalmi megbízások, és nem kapcsolható hozzá elektronikus szolgáltatás sem. 


A megtakarítási betétszámla elsődleges célja, hogy a természetes személyek részére korszerűbb számlás megtakarítási lehetőséget biztosítson. Ugyanakkor a kényelmes, rugalmas, folyamatos lekötést is biztosító számla szélesebb megtakarítói kör megnyerését is szolgálja.

 

A megtakarítási betétszámla szolgáltatást a B3 TAKARÉK Szövetkezet lakossági, számlával nem rendelkező ügyfelei részére nyújtja, amelyen betétet köthetnek le fizetési számla megléte nélkül. A megtakarítási betétszámlára történő be- és kifizetés csak pénztáron keresztül történhet.

 

A megtakarítási betétszámla két névre is szólhat (tulajdonos és társtulajdonos minőségben). A megtakarítási betétszámla megnyitására betétszámla szerződés alapján kerül sor, rendelkező, haláleseti kedvezményezett megjelölhető. A megtakarítási betétszámláról lehetőség van betétek elhelyezésére és azok felvételére, melyeknek külön díja nincs.

 

Egy ügyfél (különböző megtakarítási céljainak érdekében) többféle futamidejű és összegű megtakarítást is elhelyezhet (leköthet) egyidejűleg a számlán.

A megtakarítási betétszámlán elhelyezhető minimum összeg 50.000,-Ft.

 

A megtakarítás céljainak megfelelően 1 - 3 - 6 - 12 hónapos futamidejű, változó kamatozású, egyszeri vagy folyamatos betétlekötés választható.

A betétügylet összegéből részkivét nem teljesíthető.

 

A Megtakarítási Betétszámlán történő betétlekötés lehet egyszeri vagy folyamatos.

 

 

Egyszeri betétlekötés

 

A lekötni kívánt összeg az Ön által meghatározott futamidőre lekötésre kerül, majd a lejárat napján a tőke és a kamat összege a megtakarítási betétszámlán jóváírásra kerül.

 

 

Folyamatos betétlekötés

 

Amennyiben nem tudja előre, milyen hosszú időre tudja nélkülözni a megtakarítását, a folyamatos betétlekötést célszerű választania. Nem kell a betétlejáratot figyelnie, a betét elhelyezésekor kérhető periodikus lekötés akár kamattal növelt összeggel, akár kamat nélkül, csak a tőke lekötése.

 

Csak a tőke újrakötése esetén a kamat összege jóváírásra kerül a megtakarítási betétszámlán. Kamat tőkésítéskor a betét lejáratakor a lekötési időszak után járó kamat hozzáíródik a tőkéhez, így a következő lekötési időszakra a lekötés már a kamattal növelt tőkeösszeggel történik.

 

 

Kinek ajánljuk?

 

Abban az esetben, ha rövidebb távra, de folyamatos lekötésben szeretné tartani megtakarítását, és  nem szeretné a lejárati időpontokat figyelni, akkor a folyamatos betétlekötést ajánljuk.

 

A termék az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosított, továbbá azokat az OBA védőernyőjén felül a Takarék Garanciaközösség is védi. További részletek és feltételek a www.garanciakozosseg.hu oldalon találhatóak.

 

További részletekért forduljon bizalommal bármely fiókunkhoz, vagy tekintse meg a vonatkozó Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) és az Üzletszabályzatot.

 

A Megtakarítási Betétszámla kamatait és kondícióit az alábbi hirdetményben érheti el:

Csatolt dokumentumok:

Hirdetmények