1. Kezdőlap
  2. Lakosság
  3. Megtakarítások
  4. Tartós Befektetési Számla

Tartós Befektetési Számla

Ha hosszabb távra szeretné betétben elhelyezni pénzét kamatadó mentesen, akkor válassza a Tartós Befektetési Számlát. 

Hosszú távú megtakarítás céljából, a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően adókedvezményt, illetve adómentességet biztosító kizárólag forint alapon vezetett betétszámla. Mellé fizetési számlával nem szükséges rendelkezni a takarékszövetkezetnél.

 

A betétes a tartós befektetési betétszámlán a számla megnyitásának a naptári évében helyezhet el pénzösszeget, ez a naptári év a felhalmozási időszak, a befektetési betétszámlán jóváírt pénzösszegek után járó kamatból kamatadó nem kerül levonásra.  Egy naptári évben kizárólag egy Tartós Befektetési Számla nyitható. A tartós befektetésre vonatkozó lekötési időszak 3 vagy 5 éves. A 3 éves lekötés a tartós befektetési betétszámla megnyitásának naptári évét követő harmadik naptári év utolsó napjáig tart. A lekötési időszak további két évvel a betétes minden további nyilatkozata vagy intézkedése nélkül meghosszabbodik, kivéve, ha a betétes a felhalmozási időszakot követő 3. naptári év utolsó napját megelőzően a Takarékszövetkezetnél benyújtott írásbeli nyilatkozatával ettől eltérően rendelkezik.

 

Tartós befektetési betétszámlát csak adóazonosítóval rendelkező magánszemélyek nyithatnak, kizárólag egy névre. A betétszámla megnyitásának további feltétele, hogy azon legalább 25.000,- Ft összegű betétet elhelyezzen. Fizetési számlával nem szükséges rendelkezni a takarékszövetkezetnél.  

 

A Tartós Befektetési Betétszámlán jóváírt pénzösszegek vonatkozásában Ön a B3 TAKARÉK Szövetkezet aktuális Hirdetményében megjelölt, változó vagy fix kamatozású lekötött betéti konstrukciók közül kiválasztott lekötési formában eseti megbízásokat adhat.

 

 

A lekötés lejárati rendelkezését az alábbi módokon adhatja meg:

 

  • a tőke és a kamat összegének átvezetése a fizetési számlára
  • a tőke és a kamat összegének lekötése azonos feltételekkel
  • a tőke lekötése azonos feltételekkel, a kamat átvezetése a fizetési számlára

 


A lekötött összegből részösszeget kivenni nem lehet, lejárati idő előtti felvét csak betétfeltöréssel lehetséges. Amennyiben a tartós befektetési betétszámlán jóváírt pénzösszegekre nem ad eseti betétlekötési megbízást, a mindenkor aktuális hirdetményében meghatározott mértékű, látra szóló kamatot fizeti a takarékszövetkezet.

Lekötés első éve felhalmozási időszak, felhalmozási időszakot követő 5. év végén a Tartós Befektetési Számla megszűnik, ebben az esetben a kamat szja tv. szerint kamatadó mentes. A felhalmozási időszakot követő 3. év után is megszüntethető a számla, ez esetben a kamatadó mértéke 10%. Egyéb időpontban történő megszüntetéskor a hatályos szja törvény szerinti kamatadót meg kell fizetni.

 

A Tartós Befektetési Betétszámlához rendelkező, elhalálozási kedvezményezett megjelölhető.

 

A Tartós Befektetési Számla megszüntetésekor a számlán levő összeget pénztári kifizetéssel vagy számlára történő átutalással is kérheti.

 

 

Kinek ajánljuk?

 

Ha hosszabb időre szeretné lekötni megtakarítását, akkor az Ön számára a Tartós Befektetési Számla a megfelelő betételhelyezési forma.

 

 

A termék az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosított, továbbá azokat az OBA védőernyőjén felül a Takarék Garanciaközösség is védi. További részletek és feltételek a www.garanciakozosseg.hu oldalon találhatóak.

 

További részletekért forduljon bizalommal bármely fiókunkhoz, vagy tekintse meg a vonatkozó Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) és az Üzletszabályzatot.

 

A Megtakarítási Betétszámla kamatait és kondícióit az alábbi hirdetményben érheti el:

Csatolt dokumentumok:

Hirdetmények