1. Kezdőlap
 2. Vállalatok
 3. Megtakarítások
 4. VÁLLALATI LEKÖTÖTT BETÉT

VÁLLALATI LEKÖTÖTT BETÉT

OKOS LÉPÉS A VÁLLALKOZÓI MEGTAKARÍTÁSOKHOZ
Válasszon futamidőn belül fix kamatozású lekötött betétet egyszeri, vagy folyamatos lekötésben, vállalati bankszámláján lévő megtakarításához.

A betétlekötés feltétele, hogy rendelkezzen a Takarék Csoport valamely tagjánál a betét devizanemével azonos devizanemben vezetett vállalati bankszámlával. A bankszámláján található teljes összeg betétként leköthető1.

 

A betétlekötés előnyei:

 • Futamidőn belül fix kamatozás,a betétösszeg függvényében eltérő mértékű kamatláb mellett.
 • Folyamatos vagy egyszeri lekötési lehetőség.
 • A lekötött betétben elhelyezett megtakarítás összege és annak kamata a lekötési idő eltelte után a kapcsolódó bankszámlán kerül jóváírásra a betét lejáratának napján.

 

Betétlekötési módok:

 • Egyszeri lekötés
  • A lekötni kívánt összeg2 az ügyfél által meghatározott futamidőre kerül lekötésre, majd a lejárat napján3 mind a tőke, mind pedig a kamat a kapcsolódó bankszámlán kerül jóváírásra.
 • Folyamatos (rulírozó) lekötés
  • A futamidő végén a betét automatikusan újra lekötésre kerül, a kamat lekötött betéten történő tőkésítése mellett. Az ügyfél rendelkezése esetén a kamat a kapcsolódó bankszámlára kerül átvezetésre.

 

Kamatszámítás módja:

Kamat = Tőke x naptári napok száma x kamat
                          365 nap x 100

 

1 A mindenkor hatályos Hirdetmény szerint elhelyezhető minimális és maximális betétösszeg.

2 Futamidő alatt nincs lehetőség a lekötött betétösszeg emelésére, vagy - teljes megszüntetése nélkül - csökkentésére (részfeltörésre). A lekötött betét csökkentése lejárata előtt kizárólag a betét teljes megszüntetésével (feltörésével) lehetséges.

3 A Hirdetményben rögzített ellentétes kikötés hiányában a hónapokban meghatározott futamidő lejáratának napja, a lejárat hónapjának a lekötés napjával megegyező napja. Amennyiben a lejárat napja munkaszüneti napra esik, úgy a lekötött betét az azt követő munkanapon jár le.

 

A tájékoztatás nem teljes körű, további részleteket és feltételeket, valamint a bankszámlák számlavezetési és tranzakciós díjaira vonatkozó információkat a Hirdetmény, az Üzletszabályzat és az Általános Szerződési Feltételek tartalmazzák.

 

A Takarék bankszámlák és betétek az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak, továbbá azokat az OBA védőernyőjén felül a Takarék Garanciaközösség is védi. 
További részletek és feltételek a www.oba.hu  és a www.garanciakozosseg.hu oldalon találhatóak.

Hirdetmények