1. Kezdőlap
  2. Vállalatok
  3. Számlavezetés
  4. Elkülönített és letéti számlák

Elkülönített és letéti számlák

Elkülönített és letéti számlatípusok számlavezető ügyfeleink részére.

1. Letéti számlák

 

Letéti számlát pénzintézetünk a számlavezető ügyfelei részére nyit. A letéti számla, forintban és devizában vezetett, vállalkozói látra szólóan, és sávosan kamatozó letéti számla, melyen betétlekötést kezdeményezni nem lehet. A letéti számlát Önnek ajánljuk, ha pénzforgalmi számláját nálunk vezeti, és szüksége van egy elkülönített számlára, ügyvédi, közjegyzői, valamint végrehajtói letétek elhelyezése céljából.

 

Kinek javasoljuk?

Egyéni ügyvédek, ügyvédi irodák, közjegyzők, önálló bírósági végrehajtók részére.

 

 

2. OEP Elkülönített számlák

 

A Számlatulajdonos által - a Számlatulajdonos tevékenysége során és azzal összefüggésben, a Számlatulajdonos tevékenységére irányadó jogszabályok szerint - meghatározott rendeltetéssel, az Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozás keretében kapott pénzösszegek elhelyezése és elkülönített kezelése céljából nyitható számlatípus.

 

Az irányadó jogszabályi rendelkezéseket figyelembe véve a Takarék elkülönített számlát vezet az egészségügyi szolgáltatók részére (OEP Számla). Az elkülönített számlán elhelyezett pénzeszközök az Egészségbiztosítási Alapból az ügyfél által nyújtott egészségügyi szolgáltatások finanszírozására vonatkozó szerződésben foglalt feladatokra folyósított pénzösszegek, így ezen pénzösszegek csak a Finanszírozási Szerződés szerinti feladatokra használhatók fel.

 

Kinek javasoljuk?

Azon egészségügyi szolgáltatást végző, számlavezetett ügyfeleinknek, akik a rájuk vonatkozó speciális jogszabályok miatt a tevékenység végzéséhez elkülönített számlát kell, hogy nyissanak.

 

 

A termék az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosított, továbbá azokat az OBA védőernyőjén felül a Takarék Garanciaközösség is védi. További részletek és feltételek a www.garanciakozosseg.hu oldalon találhatóak.

 

A letéti számlatípus kondíciói az alábbi hirdetményben érhető el:

Az elkülönített számlatípus kondíciói az alábbi hirdetményben érhető el:

Csatolt dokumentumok:

Hirdetmények